Ny start for byggutengrenser.no

I ekstraordinært allmøte 10. januar, ble nye vedtekter vedtatt og nytt styre valgt for byggutengrenser.no for videreføring av prosjektaktivitetene i 2013.

Blant hovedoppgavene i 2013 er formidling av gode arkitektoniske og tekniske løsninger og bransjens miljøfakta.

Byggutengrenser vil også være katalysator for nye og spennende anvendelsesområder for mur og betong. Prosjektet skal også være pådriver for å utnytte bransjens kompetanse for å møte nye samfunnsutfordringer knyttet til urbanisering, energiforsynlig, infrastruktur og klimaendringer.

- Jeg er glad for den støtten medlemmene gir i fortsettelsen og vi gleder oss til å presentere de mange spennende prosjektene vi allerede jobber med- følg med oss på web og i sosiale medier, sier leder Jan Eldegard i byggutengrenser.no.

Byggutengrenser.no vil fortsette arbeidet med 9 prioriterte oppgaver for å støtte samfunnsutbyggingen.

- Mål for vårt arbeid med disse samfunnsutfordringene definerte vi i 2011, og disse er kanskje enda viktigere i dag, sier Eldegard, som kort nevner;

* Bygg mer robuste bygg og konstruksjoner som motstår både menneskeskapte og naturens egne belastninger i et tøffere klima
* Godt innemiljø sikres ved bruk av lavemitterende- og fuktsikre konstruksjonsløsninger
* Grønne områder bevares ved at vi bygger byene høyere og nær trafikknutepunkter.
* Lokalmiljø forbedres ved at trafikken legges i bakken - eller på bruer over byer og tettsteder.
* Sikkerhet i trafikken økes ved blant annet å skille trafikk i motgående retning med fysiske hindringer.
* Brannsikkerhet og motstand mot brannspredning skal økes ved moderne bruk av mur og betong.
* Energiforbruk i bygg skal reduseres med aktiv bruk av termisk masse i mur og betong i kombinasjon med energieffektive ventilasjonsanlegg.
* Utbyggere skal ta riktige beslutninger for bærekraftig utvikling ved at egenskaper i hele konstruksjonens levetid tas med i vurderingen- inkludert transportbelastninger, vedlikeholdsarbeider og energibruk.
* Den anerkjente kompetansen innen norsk mur- og betongbransje skal utnyttes for å videreutvikle samfunnet på områder som for eksempel fiskeri og havbruk, vindkraft og ny norsk arkitektur.

For å sikre bredest mulig sammensetning fra mur- og betongbransjen, ble det nåværende styret utvidet med en person og allmøtet valgte inn Tor Magne Kvia fra Jærbetong as som nytt medlem.

Det nye styret ser nå slik ut:

* Per Brevik, HeidelbergCement Northern Europe as
* Jan Olav Hjermann, Saint-Gobain Byggevare as
* Ingrid Dahl Hovland, Spenncon as
* Eivind Heimdal, Veidekke Entreprenør as
* Ingebrigt Lerheim, Mapei as
* Tor Magne Kvia, Jærbetong as