Milliardær: Norge mangler mange tusen ingeniører

Norge mangler mange tusen ingeniører, sier en av Norges rikeste, Johan H. Andresen. Han håper på en oppvask i utdanningssektoren.

Andresen er bekymret for det han mener er mangelfull satsing på teknologi og realfag, og ber regjeringen komme med et krafttak for kunnskap og utdanning, skriver Dagsavisen.

– Uansett regjering er det viktig at det blir gjort et krafttak for å sikre kompetansen. Vi er alltid for sent ute. Idet du oppdager at du mangler folk, er du tjue år etter, sier Andresen.

Andresen, som eier en rekke selskaper gjennom det familieeide industri- og finanskonsernet Ferd, hadde 11,1 milliarder kroner i formue i fjor. Han er bekymret for at alle kloke hoder havner i oljeindustrien, og mener oljenasjonen Norge må satse mer på kunnskap og teknologi for å være konkurransedyktig.

– Det er et gigantisk etterslep på utvikling og utdanning av forskjellige typer ingeniører med teknisk kompetanse, og bare et tidsspørsmål før det skjer en alvorlig hendelse grunnet mangelen på gode folk, sier Andresen.

Han etterspør endringer på ledelsessiden i skolene og ønsker blant annet å skille ut de beste elevene, slik at alle elevene skal få utnyttet sine evner best mulig. (©NTB).