Lønnheim bygger kongressenter på Gardermoen

Lønnheim Entreprenør AS har nylig signert kontrakt på bygging av nytt Kongressenter på Gardermoen.

Kontrakten er på i overkant av 196 mill. kr (inkl. mva.), og gjelder bygging av Kongressenter i tilknytning til Clarion Hotel Oslo Airport på Gardermoen.

Prosjekteringsarbeidene starter umiddelbart og parallelt med siste del av kommunens reguleringsprosess. Med forbehold om endelig politisk behandling i Ullensaker kommune regner vi med fysisk å starte opp arbeidene på Gardermoen i løpet av april måned.

Bygget skal brukes til messer, kurs og konferanser, og er dimensjonert for inntil 6000 personer. Kongressenteret har også fasiliteter for å kunne arrangere middager med inntil 2500 spisegjester.

Grunnflaten er på ca. 10.000 kvadratmeter, mens netto etasjeareal er ca. 13.000 kvadratmeter. Opparbeidelse og asfaltering av ca. 19.000 m2 parkerings- og utstillingsarealer. Byggetid er beregnet til 12 måneder fra mottatt igangsettingstillatelse

Det skal bygges overdekt gangveg mellom det nye Kongressenteret og Clarion Hotel Oslo Airport. Kongressenteret ligger også like ved Comfort Hotel Runway på vestsiden av rullebanen på Gardermoen. Disse to hotellene har til sammen nesten 800 hotellrom.

Byggherre er Wenaas Kongressenter Gardermoen AS (et selskap i Wenaasgruppen), og leietaker skal være Nordic Choice Hotels.

Prosjektet er utviklet av Lønnheim Entreprenør og Lønnheim Stål i tett samarbeid med Wenaasgruppen og Nordic Choice Hotels. Arkitekt vil være Biong Arkitekter v/ Terje Rørby, som Lønnheim Entreprenør AS har samarbeidet med på flere større prosjekter tidligere.