Nytt system for automatisk istappfjerning

Alliero har inngått en forhandleravtale med IRS om salg, montering og vedlikehold av selskapets egenutviklede system for automatisk istappfjerning i stor-Oslo.

– Dette er løsningen for gårdeiere som tar sikkerhetsansvaret på alvor, sier prosjektansvarlig Lars Erik Strand.

Med vinter og kuldegrader følger dannelse av istapper fra frosne takrenner og risikoen for nedfall som kan skade fotgjengere og kjøretøy. Gårdeier har ansvaret for å holde takrenner frie for istapper, og kan bli erstatningspliktig hvis uhellet er ute.

Risikoen er særlig stor for høye bygg langs fortau og veier med mye ferdsel. Kontinuerlig inspeksjon og trygg fjerning krever gjerne lift og stenging av fortau og parkeringsplasser, og er ofte både tidkrevende, kostbart og risikofylt.

Dette er utgangspunktet for Ice-Rem, systemet som skal overvåke, varsle og fjerne istapper. Systemet skal også kunne fjernvarsle og -styres via mobiltelefon. En automatisk enhet festet på takrennen freser bort isen før det dannes istapper, så bare ufarlig "fjon" faller ned.

Alliero har tegnet forhandleravtale for Stor-Oslo, og mener eiere av næringsbygg, borettslag og sameier vil ha store fordeler av det norskutviklede systemet.

- Dette er en effektiv og ansvarlig måte å forebygge farlig isnedfall på. Jeg tror de fleste gårdeiere er sitt ansvar bevisst og ønsker å sikre publikum mot ulykker – men inntil nå har det manglet en fullgod løsning. Interessen er stor, og vi har allerede flere tilbud ute blant store eiendomsaktører, sier prosjektansvarlig Lars Erik Strand i Alliero.

Det norske selskapet IRS står bak oppfinnelsen og utviklingen av systemet, som er testet i mer enn to år og nå er patentregistret i hele verden. Ice-Rem lanseres nå i det norske markedet, og planlegges på sikt eksportert til alle kalde land.