Holte med nettsted for uavhengige kontrollører

Holte as lanserer hjemmesiden www.uk.no hvor aktører som utfører uavhengig kontroll kan registrere seg og profilere sine tjenester, og hvor de som trenger kontrollører kan finne dem.

I tillegg til å være et nettsted hvor uavhengige kontrollører kan registrere seg og profilere sine tjenester, inneholder www.uk.no et elektronisk verktøy som lar kontrolløren utføre uavhengig kontroll på en oversiktlig og effektiv måte. Her finner du bl.a. sjekklister, skjemaer, kontrakter, mulighet for å laste opp dokumentasjon og bilder med mer. All data som blir lagt inn lagres i 5 år slik loven krever.

Foreløpig omfatter det elektroniske verktøyet for utførelsen av uavhengig kontroll kun dokumentasjon og skjemaer for kontroller i tiltaksklasse 1. – Et komplett verktøy for kontroller i tiltaksklasse 2 og 3 er under utarbeidelse og er høyt prioritert, sier prosjektleder Oddbjørn Skauge i Holte. – Selv om verktøyet for utførelse av kontrollen enda ikke omfatter tiltaksklasse 2 og 3, har brukere likevel mulighet til å profilere disse tjenestene på nettsiden samt laste opp nødvendig dokumentasjonen til kontroll i tiltaksklasse 2 og 3 til www.uk.no for lagring i 5 år, avslutter han.

Nesten 300 registrerte kontrollører
www.uk.no har vært åpen for registrering av kontrollører siden den 1.oktober 2012. -I alt så har nesten 300 kontrollører valgt å registrere seg før hovedlansering nå i januar, sier administrerende direktør i Holte, Per Kveim. – Interessen og responsen fra markedet har vært overveldende positiv, og vi har fått mange tilbakemeldinger på at et slikt nettsted er meget verdifullt for både aktører som skal kontrollere og de som skal bli kontrollert, fortsetter Per Kveim.

-Da lovforslaget om obligatorisk uavhengig kontroll ble kommunisert fra departementet, verserte det usikkerhet i byggenæringen. Hva skulle kontrolleres? Hvem skulle kontrollere? Hvordan skulle dette gjennomføres? Holte besluttet da å ta aksjon. Vårt mål er å effektivisere og gjøre hverdagen til våre kunder enklere. Vi besluttet derfor å lage dette nettstedet for å gjøre markedet for uavhengig kontroll mer oversiktlig og tilgjengelig, avslutter han.

Samarbeid med Norges Eiendomsakademi
Norges eiendomsakademi har de siste månedene holdt kurs over hele landet i de nye forskriftene og tilgjengelige verktøy og systemer som er nødvendige for å fylle rollen som kontrollør. Holte har vært med på alle disse kursene hvor de har presentert sine løsninger for kommende kontrollører. – Samarbeidet med Norges Eiendomsakademi har vært meget positivt. Begge selskaper har hatt god nytte av kompetanseutveksling og erfaringsdeling, sier Per Kveim.

Effektiviserer også prosessen for de aktørene som skal bli kontrollert
I tillegg til å lansere nettstedet www.uk.no, lanserer Holte i dag to helt nye moduler for uavhengig kontroll i programmene Byggsafe Total og Fagtorget. Disse modulene inneholder en veiviser som gjør det enkelt å vite hva slags type dokumentasjon som skal oversendes kontrollforetaket ut i fra valgt(e) kontrollområder samt en oversiktlig sammenstilling av dette. Hva kvalitetssikret dokumentasjon er, vil variere fra prosjekt til prosjekt, så denne veiviseren vil enkelt guide deg gjennom dokumentasjonsprosessen slik at brukerne er sikre på å få med seg nødvendig dokumentasjonen til hver kontroll.

– Vi har i dag over 7000 aktører i byggenæringen som benytter seg av disse to styringssystemene fra Holte. Brukere av Byggsafe Total og Fagtorget vil få en fordel ved å kunne sende all nødvendig dokumentasjon fra Byggsafe Total eller Fagtorget direkte til kontrollforetak som benytter seg av www.uk.no ved hjelp av noen få tastetrykk. Enklere og mer effektivt blir det ikke, avslutter Per Kveim.