Ny ledergruppe i Byggmakker Norge

Styret i Byggmakker Norge vedtok 20. desember å gjøre endringer av ledergruppen.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med denne gjengen, og synes det er et kvalitetsstempel at de nye medlemmene av ledergruppen er rekruttert internt, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen.

Oppretter kjedeavdeling
Den kanskje viktigste endringen av ledergruppen er at det nå blir opprettet en egen kjedeavdeling. Den skal ledes av Morten Engebretsen, og vil romme de fleste verdiøkende tjenestene til kjeden, inkludert grossistvirksomheten Byggmakker Distribusjon.

- Hovedformålet med den nye organiseringen er å styrke medlemstilbudet. Jeg er veldig fornøyd med at Morten ville ta på seg på denne tunge og viktige oppgaven, ikke minst med bakgrunn i den erfaringen og kunnskapen han har, sier Strand Jacobsen.

Ny sjef i Norgros Handel og ny kategoridirektør
Som følge av at Morten Engebretsen forlater sjefsstolen i Norgros Handel, har tidligere innkjøps- og logistikkdirektør Helge Nakken tatt på seg oppgaven med å lede den egeneide virksomheten til Byggmakker Norge. Ny kategoridirektør blir Helge Øye som får det overordnede ansvaret for category mangament i kjeden, det vil si sortiment- og leveransekontrakter.

– Helge Nakken har jobbet ute i kjeden tidligere og vet hva som skal til for å levere til sluttbrukeren. Helge Øye har i flere år vært helt sentral i kommunikasjonen med og forhandlingene mot våre leverandører. Begge vil bidra godt til å utvikle selskapet videre, sier Strand Jacobsen.

Ny markedsdirektør
Som etterfølger til Irlinn Tystad har Henning Johansen blitt utnevnt til ny markedsdirektør. Han har i flere år vært marketingsjef i kjeden og kjenner markedsarbeidet godt.

– Henning sin hovedoppgave blir å videreutvikle vårt gode markedsarbeid. Det er ikke en liten oppgave, siden vi allerede oppleves som best i bransjen, sier Strand Jacobsen.