Belønner fremtiden

ProffPartner støtter ungdom som satser på yrkesfag. Fra skolestart til slutten av oktober kom det inn 112 søknader.

Etter en grundig gjennomgang er fem heldige vinnere fra henholdsvis Lyngseidet, Kalvåg, Svelgen, Risør og Elverum plukket ut.

ProffPartner ønsker å oppmuntre yrkesskoleelever som satser på en karriere innen bygg- og anlegg, elektro, shipping, samt teknikk og industriell produksjon.

– Det er et stort behov for ansatte med fagbrev fra videregående skole. Med denne ordningen ønsker vi å skape større oppmerksomhet og engasjement rundt yrkesfagene. Dette er fjerde året vi kjører ordningen, og det er med stor glede vi deler ut stipendene, sier Chris Kirkemo, markedssjef i ProffPartner.

Gjennom hele året har ProffPartner tatt i mot søknader på nettsiden UngProff.no. Her har yrkesskoleelever lagt igjen begrunnelser for hvorfor akkurat de skulle plukkes ut. Fem vinnere av gavekort på 10.000 kroner er kåret og stipendene deles i disse dager ut hos lokale ProffPartner-forhandlerne i Tromsø, Florø, Arendal og Hedmark.

– Alle søknadene er grundig gjennomgått. Vi ønsker å premiere de som viser et glødende engasjement og en genuin interesse for bransjen de ønsker å bli en del av. Av mange gode søknader satt vi igjen med fem fortjente vinnere, sier Kirkemo.

– Arbeidsklær og verktøy er kostbart. Vår stipendordning skal gi studentene er god start på arbeidslivet ved å lette utgifter. ProffPartner ønsker å bidra til å styrke fremtiden og kompetansen innen de forskjellige fagområdene, sier Kirkemo.

– Beskjeden om at jeg var plukket ut kom svært overraskende og jeg ble veldig glad. Jeg er ferdig med VG1 Teknikk og Industriell Produksjon til sommeren og skal søke meg videre til VG2 Maritime Fag. Etter dette skal jeg ut som lærling i bedrift. Behovet for forskjellig utstyr av høy kvalitet er stort. Stipendet kommer svært godt med og gir meg en god start på videre karriere, sier Jørgen Nesje, en av vinnerne.

Alle vinnerne har blitt kontaktet og møter i disse dager opp hos sine lokale ProffPartner-forhandlere for å motta stipendet og et diplom.