Hvem lager BA-næringens beste pepperkakehus?

Desember nærmer seg, og det er stor aktivitet i den norske byggenæringen. Det er imidlertid en del av byggeaktiviteten som tidligere ikke er målt. Hvilket naturligvis er betenkelig, langt ut på 2000-tallet.

Konkurranseregler

Hvem kan delta?
Alle bedrifter med tilknytning til BAE-bransjen kan delta. Dette er en B2B konkurranse. Prognosesenteret oppfordrer alle bedrifter til å utfordre sine konkurrenter til å delta i konkurransen, og på denne måten kunne bli sin bransjevinner!

Hvor stort og bredt?
Husets bunnplate kan være på maksimalt 50*50 cm. Juryen vil vurdere bidragenes estetiske, arkitektoniske og gastronomiske kvaliteter.

Innlevering?
Innlevering av de konkurrerende bidragene skjer hos Prognosesenteret AS i perioden frem til mandag 17. desember kl. 1200. Skriv gjerne ned noen ord om byggverket, samt hvem som står bak. Alle bidrag må merkes med bedriftsnavn, tittel på bidraget, samt arkitekt og utførende entreprenører/bakere.

Utstilling
Alle innleverte bidrag vil publiseres på Prognosesenterets hjemmesider.

Avstemming/juryering
Juryeringen vil dels baseres på en avstemning via Prognosesenterets hjemmesider, dels på en faglig vurdering satt sammen av en fagjury bestående av en arkitekt, en representant fra Prognosesenteret, samt en fagperson med gastronomisk kompetanse.

Premieutdeling
Kåring av vinnerbidrag skjer torsdag 20. desember kl. 1200 i Prognosesenterets lokaler.

Hvor mange hus igangsettes? Hvor mange fullføres? Hvem er entreprenør, og hvor omfattende er bruken av underentreprenører? Lages det bare hus eller bygges det også andre typer bygg som ikke registreres? Kirker, idrettshaller, gårdstun, hytter eller sågar borger og slott? Spørsmålene er mange, men ingen vet med sikkerhet omfanget av denne velduftende delen av det norske BA-markedet.

Prognosesenteret har tatt problemstillingen på alvor, og gjennomfører i disse dager en landsdekkende undersøkelse for å få svar på hvor mange pepperkakehus Ola og Kari faktisk «bygger».

Undersøkelsen vil måle hvor mange som bygger pepperkakehusene i eget design fra grunnen av, og hvor stor andel som går for et «typehus»/elementbygging. Undersøkelsen vil ta høyde for om det også bygges andre konstruksjoner i pepperkakeutforming, samt hvem i husstanden som deltar i prosessen med å designe og oppføre byggverkene rundt om i de norske hjem. Resultatene fra denne banebrytende analysen vil publiseres 14. desember.

For å belyse kvaliteten i det som oppføres på pepperkakefronten inviterer Prognosesenteret AS alle aktørene i den norske bygg- og anleggsnæringen til en prestisjefylt konkurranse, der byggenæringens beste pepperkakehus-bygger skal kåres!

Prestisjen ved å vinne en slik konkurranse er åpenbar, og vi regner med at arkitekter, entreprenører, boligbyggere, store og små bedrifter vil ta utfordringen og melde seg på i denne viktige konkurransen. Vinnerne vil premieres, men det gjeveste trofeet er uten tvil å kunne krone seg med den prestisjefulle tittelen: Norges Byggenærings Beste Pepperkakebygger!

I tillegg vil vinnerbidraget publiseres på bygg.no, og antageligvis i andre riksdekkende kanaler.

- Vi har store forventninger til byggenæringens kreativitet på dette området, og tror denne konkurransen vil bidra til å sette bransjens kreativitet i høysetet. Vi håper konkurransen kan bidra til at bedriftene samles til et kreativt team-arbeid i en hyggelig førjulstid, sier Kåre Elnan i Prognosesenteret.

Her kan du melde deg på