Nye deltakere til Forus-samarbeidet

Brødrene Kverneland og C4 Forus går inn som deltakere i Forus-samarbeidet.

Samarbeidet ble etablert i mars 2012 og består så langt av 12 eiendomsaktører med interesser på Forus.

- Bakgrunnen er behov for en enhetlig identitet og samarbeid når næringsområdet vokser og på sikt skal transformeres gjennom storsatsing på infrastruktur, næringsbygg, boliger og grøntarealer, heter det i en melding fra samarbeidet.

Både Brødrene Kverneland AS og aktørene bak C4 Forus AS har alle betydelig erfaring med eiendomsutvikling på Forus og i andre områder av regionen. Nå sitter de på til sammen tre utviklingsklare tomter på Forus, og planlegger det som kan bli totalt 85.000 kvm næringsbygg.

Brødrene Kverneland eier to tomter i Svanholmen, like ved den planlagte bybanetraséen og virksomheter som Statoil, Eni Norge, GDF Suez og Aibel. Den ene tomten har et areal på 24.800 kvm og et utbyggingspotensial på ca 50.000 kvm næringsbygg. Den andre er på 22.840 kvm og kan bygges ut med ca 30.000 kvm. Begge eiendommene er regulert for virksomhet innen kategoriene handel, kontor og/eller industri.

- I tillegg til miljø og trivsel vil fleksibilitet være et viktig stikkord for planleggingen. Arealene i byggene vil bli planlagt i nært samarbeid med den enkelte leietaker, sier Trond Hatlestad i Brødrene Kverneland.

C4 Forus AS planlegger utvikling av totalt 5.100 kvm næringsbygg på sin tomt, sentralt beliggende i Fabrikkveien nær Solasplitten og E39. Arealet planlegges fordelt på to bygningskropper, begge kombinasjonsbygg for kontorvirksomhet, produksjon/lager og plasskrevende varer som for eksempel bilvirksomhet eller maskiner.

- Dette kan også bli et rendyrket kontorbygg eller et eget kombinasjonsbygg. Mulighetene er mange, sier Per Gunnar Ottosen i Ledaal Eiendom, et av eierselskapene i C4 Forus.

Det er nylig signert avtaler for totalt ca 1000 kvm selveierseksjoner i et av byggene. C4 Forus ønsker i utgangspunktet å selge byggene ferdig prosjektert som eierseksjoner tilpasset den enkelte virksomhet og behov, men utleie kan også være en mulighet.

- Vi har erfart at mange verdsetter fordelene ved tilpassede eierseksjoner i bygg, sier Ottosen. Vi går likevel i markedet med et åpent og fleksibelt utgangspunkt og utelukker heller ikke utleie i byggene.

– Beliggenheten er blant de beste på Forus, med både nord-syd busstrassè og Sola-splitten like ved.

– Det er positivt og inspirerende at stadig flere slutter seg til samarbeidet, og vi ønsker flere små og store aktører velkommen. Dette gjør oss sterkere i arbeidet med enhetlig merkevarebygging av Forus, til glede for alle med interesser i området, sier Stein Racin Grødem, talsmann i Forus-samarbeidet.

Inkludert Brødrene Kverneland og C4 Forus har Forus-samarbeidet så langt 12 deltakere. Samlet representerer de eksisterende og planlagte næringseiendommer på godt over 1 million kvm på Forus. De andre deltakerne er 2020park, Kanalsletta Utvikling, Trallfa Eiendom, Seabrokers, NCC Property Development, Base Property, Tvedtsenteret, Tjelta, Norwegian Property og Forus Næringspark.