Svinger seg for verdens største pariserhjul

SKF er tildelt en kontrakt fra American Bridge Company for leveranse av rullelager til verdens største pariserhjul, Las Vegas High Roller.

- Vi er veldig stolte av å levere til High Roller fordi det er blant de største rullelagrene vi har laget, og det viser bredden i de utfordringene vi kan løse med SKF sin tekniske kunnskap, sier Tom Johnstone, konsernsjef i SKF.

- Ved å kombinere kunnskap fra alle våre teknologiplattformer med lang erfaring i mange bransjer, har vi vært i stand til å tilby en løsning for dette fantastiske prosjektet, legger han til.

De to spesial tilpassede sfæriske rullelagrene fra SKF (en på hver side) veier omkring 8800 kg, har en utvendig diameter på 2300 mm, en indre diameter på 1600 mm og en bredde på 630 mm. Hjulets 28 gondoler roterer uavhengig og kan huse opptil 40 personer. High Roller er midtpunktet i The LINQ, et planlagt utendørs underholdningsområde med butikker og restauranter som ligger mellom Imperial Palace og Flamingo Las Vegas. Kostnaden for prosjektet er anslått til $ 550 millioner.

- High Roller er et eksempel på ingeniørkunst, sier David Codiga, prosjektleder for The LINQ. - Det er bare noen få produsenter i verden som kan levere avanserte produkter i denne størrelsesordenen, og vi er glade for at SKF er en del av vårt team for å skape verdens største og mest dynamiske pariserhjul.

High Roller er det siste innen pariserhjul hvor SKF sin lagerkunnskap tas i bruk. Navy Pier Ferris Wheel i Chicago har to SKF sfæriske rullelagre og hjulet i Liseberg i Göteborg har SKF Explorer rullelagre. Det finnes også SKF rullelagre i London Eye.