52 svartmalere avslørt av Skatt øst

En aksjon Skatt øst gjennomførte for å avdekke svart arbeid blant personlig næringsdrivende, avslørte underrapportering i hver tredje virksomhet.

Det var blant annet malere og snekkere som var målet da Skatt øst kontrollerte 148 saker der enkeltpersonsforetak var involvert. 52 av de kontrollerte hadde ikke rent mel i posen, og totalt 35 millioner inntektskroner var unndratt.

Over halvparten av de 52 hadde ikke oppgitt noen næringsinntekt i det hele tatt.

– Vi ser at mange har registrert seg hos oss og levert inn næringsoppgave, men likevel oppgir de liten eller ingen inntekt på selvangivelsen sin, sier seksjonssjef Stine Olsen.

Rundt halvparten av dem som hadde jukset, får nå en skattesmell som svir; i tillegg til skatten de har unndratt, må de ut med 60 prosent i straffeskatt.

Olsen sier de ikke ser noen region som skiller seg ut spesielt i de fem fylkene Skatt øst dekker: Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland og Østfold.

Hun retter også en advarende pekefinger mot dem som betaler for svart arbeid. Dersom du betaler mer enn 10.000 kroner, kan du bli medansvarlig for skatteunndragelsen, og det hjelper ikke å dele opp beløpet. Olsens råd er derfor enkelt:

– Inngå skriftlige kontrakter, få en ordentlig faktura og betal via bank.