Kebony og Siljan inngår strategisk samarbeid

Kebony skal nå distribueres i Sverige av Siljan Wood Products AB.

Bærekraftige tresorter som furu og lønn får i prosessen tilsvarende egenskaper som tropisk tre. Samarbeidet vil omfatte råvareleveranser, distribusjon og lagerhold. På sikt vil partene etablere produksjon av Kebony i Sverige.

- I produksjonsprosessen til Kebony benyttes en alkohol utvunnet av planteavfall fra landbruk som blir impregnert inn i treet. Deretter herdes materialene slik at alkoholen bindes permanent til celleveggene. Dette gir mindre plass til vann, og dermed god råtebeskyttelse. 50% økt stabilitet, vesentlig forbedret slitestyrke og et helt vedlikeholdsfritt materiale gir samlet sett et unike konkurransefordeler. Kebonert materiale varer 7-9 ganger lengre enn samme tresort i ubehandlet form. Svenske SP Trätek har vært en viktig samarbeidspartner i utviklingen av teknologien, og Siljan har over flere år levert råmaterialer til Kebony Furu, heter det i en melding fra selskapet.

Typiske bruksområder for Kebony er terrassedekker, kledning, tretak og kaianlegg hvor byggherren setter store krav til varighet, vedlikeholdskostnader, stabilitet og estetikk.

Dagens økende miljøkrav er for Kebony dokumentert gjennom Svanemerket og diverse andre sertifiseringer som for eksempel FSC-merking. Produktene er solgt i over ti år i Norge, og de største markedene internasjonalt er til nå England, Tyskland, Frankrike og USA.

- Vi ser fram i mot å videreutvikle samarbeidet med Kebony til også å omfatte distribusjon i Sverige. Over tid har vi sett på våre råvareleveranser at Kebony har en sterk vekst, og tror definitivt at potensialet for produktene i Sverige er solid. Det at vi nå får inn et unikt produkt med en sterk merkevare i vår portefølje, gjør også at vi styrker vår posisjon i det svenske byggmarkedet generelt. Dagens globale utfordringer i forhold til avskoging av den tropiske regnskogen gjør Kebonys miljøvennlige og sertifiserte produkter ekstra aktuelle, uttaler Peter Funk, administrerende direktør i Siljan Wood Products AB.

- Kebony har blitt møtt med begeistring i ledende arkitektmiljøer og byggherrer både i Norge og internasjonalt. Våre produkter er installert i flere tusen bygg og utendørskonstruksjoner. Nå ser vi frem til å vinne innpass i det svenske markedet. Vi er meget godt fornøyd med å ha fått Siljan med på utviklingen av et spennende marked i Sverige, sier Christian Jebsen, administrerende direktør i Kebony AS.