Topp motiverte rørleggerlærlinger

- Oppstarten på kompetanseprogrammet VB Lærling under VVS-dagene ble akkurat den suksessen vi håpet på, sier kjedeleder i VB, Øystein Kjellsen. 155 lærlinger var samlet til kurs og messebesøk på messens siste dag.

For VB var samlingen for lærlingene i kjeden en stor opptur fra start til slutt.

- Lærlingene våre er fremtiden. Både oppslutningen rundt arrangementet og det store engasjementet til såvel daglig ledere som lærlingene selv bekrefter at vi som kjede jobber med de riktige tingene og har riktig fokus, sier Kjellsen.

Lærlingene ble flydd inn fra Båtsfjord i nord til Søgne i sør for et innholdsrikt program. Kjedelederen innledet med et foredrag om arbeidsmarkedet i Europa, holdninger og stolthet til rørleggerfaget. Tor Haugland, en av kjedens traineer, fortalte om mulighetene i bransjen og sin karriere fra han ble norgesmester i rørlegging og tok svennebrevet i 2009, til jobben 24-åringen har i dag som prosjektleder hos Bryne Rør AS.

To daglig ledere og eiere av kjeden, Arild Brekke og Gerhard Aamodt, fortalte om sine bedrifter og forventningene de har til både lærlinger og øvrige medarbeidere. Fem regionsansvarlige presenterte hva medlemskapet i VB byr på, etterfulgt av et innlegg om hvordan skape gode kundeopplevelser.

Programmet ble avsluttet med en presentasjon av fremtidens oppvarmingsløsninger. Det hele ble bundet sammen med både humoristiske og tankevekkende innslag av foredragsholder, komiker og skuespiller Kristian Arntsen.

De 155 lærlingene var godt synlige da de ankom og fylte messestandene til utvalgte leverandører til VB.

- Å se så flott ungdom, fremtiden, samlet på Varme & Bads stand på VVS-dagene er et av mine hittil stolteste øyeblikk i bransjen, sier Kjellsen.

Kompetanseprogrammet VB Lærling følges nå opp med regionale tiltak.