Glava utvider i Stjørdal

Styret i Glava AS vedtok i forrige uke å investere 128 millioner kroner i forbedringer i produksjonslinjen ved fabrikken i Stjørdal.

Det betyr en betydelig styrking av glassullproduksjonen, og det sikrer en vesentlig økning i volumet for Glava. Investeringen er første ledd i en større utviklingsplan for Glava-gruppen. Neste trinn vil berøre fabrikken i Askim.

– Vi i Glava tror det er behov for flere boliger i Norge, og vi forventer at det skal bygges mye de nærmeste årene. Vi ser samtidig at det stadig er behov for mer og bedre isolasjon. Det stilles krav til begrenset energibruk i bygg, og vi ser på denne utviklingen som en viktig samfunnsoppgave for oss, sier Rune Fossheim, teknisk direktør i Glava.

Fabrikkinvesteringen vil gjøre det mulig å produsere produkter med bedre isolasjonsegenskaper.

– Denne investeringen er viktig for å møte det framtidige behovet for isolasjon. Vi er i front på dette fagområdet, som eksperter på norske forhold, og det skal vi fortsette med, legger Fossheim til.

Utvidelsen av fabrikken i Stjørdal vil stå ferdig sommeren 2014. Samlet sett omsatte Glava for 1,5 milliarder kroner i 2011. Årets omsetning ligger an til en ytterligere vekst.