Navarsete vurderer å hente inn profesjonell hjelp

– Jeg har hatt ganske bra temperament siden jeg var liten, men jeg er aldri langsint, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete i fredagens «Skavlan».

 Men hun vurderer å hente inn profesjonell hjelp for å kontrollere temperamentet sitt og bli en bedre partileder.

– Jeg ser ikke bort fra at det kan være nyttig. Dette er noe jeg må jobbe med, sier Navarsete til Aftenposten.

Hun sier hun har brukt mye tid på å finne ut hvordan hun kan tøyle temperamentet sitt i kjølvannet av utskjellingen av ungdomsorganisasjonens leder Sandra Borch.

– Jeg tror det handler mye om å dempe stressnivået og eliminere støy, sier Navarsete og peker på lange arbeidsdager på opp mot 15 timer.

Aldri langsint

Navarsete var torsdag i Stockholm hvor hun var gjest hos Fredrik Skavlan under opptaket til hans program. Ifølge Dagens Næringsliv snakket hun mye om sitt temperament og sa at hun skal gå nye kurs om ledelse.

– Jeg skal jobbe mer med ledelse og hvordan jeg møter folk, sa Navarsete og snakket også om hvordan hennes samarbeid med en Zen-coach hadde lært henne å leve med stress.

Hun fortalte at hun ikke hadde oppfattet at hun skjelte ut Sandra Borch under et arrangementet 18. september. Etter mye bråk, blant annet om hennes tøffe lederstil og temperament, ga hun Borch en uforbeholden unnskyldning tirsdag denne uka.

Om utfallet mot Borch sier hun til Skavlan at «Det fremstår litt pussig i etterpåklokskapens lys».

– Jeg har hatt ganske bra temperament siden jeg var liten, men jeg er aldri langsint, fortsetter hun.

Forundret

Navarsete som torsdag endelig kunne kunngjøre at hun stiller til gjenvalg som partileder på Senterpartiets landsmøte til våren, sier hun er enig med nestleder Ola Borten Moe om det meste. Hun innrømmer imidlertid at de har ulikt standpunkt i viktige saker.

Navarsete sier til Aftenposten at hun er forundret over at det har vært så mye oppmerksomhet på uenighet og splid mellom henne og Borten Moe.

– For det første var det jeg som fikk Ola inn som statsråd, og det var ingen som presset meg til å gjøre det. Jeg kunne valgt noen andre. Jeg gjorde det fordi jeg mente og mener at han er en person som har kvaliteter som partiet har bruk for. Jeg støttet også valgkomiteen da den ønsket å ta ham inn som nestleder. Hvis jeg hadde sagt nei den gangen, hadde han ikke blitt nestleder. Vi er uenige om noen viktige, politiske saker, der er vi. Og det er realt, sier Navarsete.

Hun nevner oljeleting i Lofoten og Vesterålen som den mest kjente. (©NTB)