Samlet fagspesialister innen energistyring

På årets NegaWatt-konferanse i regi av Schneider Electric 9. oktober, ble et bredt utvalg av norske virksomheter presentert forslag til hvorfor og hvordan norske bedrifter og industri kan få økt lønnsomhet gjennom god energihåndtering

Norske selskaper er allerede i front på miljøteknologi. Skjerpete krav til grønne bygg og reduksjon i utslipp skaper nå ytterligere store muligheter for nye grønne løsninger for energistyring.

- I Norge, som i resten av verden, vil vårt energibehov fortsette å øke, og vi må bruke smartere. Den energien vi sparer gjennom smartere forbruk i bygg, kan brukes til å elektrifisere blant annet industri og transport. Her trenger Norge gode løsninger og produkter, forklarer administrerende direktør i Schneider Electric Runar Hansesætre.

Gjennom konferansen NegaWatt ønsker han på denne måten å sette energieffektivisering på dagsorden.

Fremtidens energibehov

Energieffektivisering er et viktig tiltak for å møte fremtidens energibehov. Allerede i dag står bygninger for 40 prosent av verdens energibruk, så det er mye å hente ved å gjøre bygg mer energieffektive. Dessuten viser det seg at energieffektivisering av bygg er en lønnsom investering for eier og gir gode og sunne bygg for brukere.

Norge har store muligheter til å lede grønn teknologiutvikling for smartere bygg og industri, og med dette skape gode løsninger som kan møte fremtidens energibehov. For å stimulere flest mulig til å se viktigheten av reduksjon i utslipp, bør det også kommuniseres tydelig de fordeler tiltak som blant annet energieffektivisering kan gi den enkelte bedrift, kommune eller industri. Som tekstilbransjen har tatt til seg mer etiske produksjonsmetoder, både fordi det er riktig og viktig, men også fordi det etterspørres og dermed er lønnsomt, er også energieffektivisering tiltak som kan gi resultater på bunnlinja for den enkelte.