Undervisningsbygg skal gjenåpne Gamle Løren skole

Undervisningsbygg startet i høst arbeidet med å gjenåpne Gamle Løren skole som barneskole. Skolen er i dag stengt, og har ikke vært i drift siden 2006.

Økern, Ensjø og Lørenområdet er i dag et av de største vekstområdene i Oslo, og har derfor et stort behov for flere skoleplasser.

Skolen, som består av fire bygg og et leskur, ble oppført i perioden mellom 1889 til 1932, og skal under det første byggetrinnet totalrehabiliteres samtidig som et nytt mellombygg settes opp.

- Prosjektets omfang er i all hovedsak totalrehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Skolens ekstriør er i dag vernet, slik at fasaden stort sett vil bli rehabilitert i henhold til det originale utseendet. For å sikre at vernehensynet blir best mulig ivaretatt har vi også involvert Byantikvaren tidlig i prosjektet, forteller prosjektleder i Undervisningsbygg, Øystein E. Johansen.

Ettersom skolen ikke er i drift er det høsten 2012 igangsatt en strippe- og renskeentreprise, der byggene strippes innvendig samtidig som noe arbeid som fjerning av asfalt og trefelling blir utført på utsiden.

– Vi planlegger å ferdigstille de innvendige rivearbeidene innen desember 2012. Ved å gjennomføre disse arbeidene nå får vi avdekket byggenes reelle tilstand på et tidlig tidspunkt, dette gjør at mye usikkerhet i forbindelse med rehabiliteringen fjernes, forklarer Johansen.

Det vil kontraheres en totalentreprenør som vil få ansvaret for detaljprosjektering, rehabilitering, det nye tilbygget og utomhusarbeidene. Tidsfristen for å levere anbudet er i starten av november.