Jadarhus vant Lambdaprisen

Jardarhus har vunnet Lambdaprisen som deles ut av Isolasjonsprodusentenes Forening.

Bransjeorganisasjonen Isolasjonsprodusentenes Forening (IPF), som består av de

13 største og ledende produsentene og leverandørene av bygningsisolasjon i Norge, deler i år ut Lambdaprisen for fjerde gang. I følge statuttene kan prisen gis til virksomheter eller personer som har utmerket seg spesielt når det gjelder:

- Nyvinning innen bruk av isolasjonsmaterialer

- Reduksjon av energibruk i bygninger og installasjoner

- Medvirkning til fremme av den generelle bruken av isolasjonsmaterialer

Jadarhus ligger i front
- I år er Jadarhus virkelig en velfortjent vinner, forteller styreleder Torkel Wæringsaasen i IPF. Jadarhus er en regional boligprodusent som bygger primært

i Ryfylke og på Jæren. Kjennetegnet ved Jadarhus er at de i en årrekke - gjennom sitt store engasjement for fremtidsrettede løsninger – har påvirket utviklingen av energieffektive løsninger langt utover sitt regionale nedslagsfelt.

- Vi i juryen mener at Jadarhus er et meget godt eksempel på en innovativ og framtidsrettet boligprodusent som virkelig har satset og lyktes med nye konsepter, sier Wæringsaasen. - Vi mener derfor at Jadarhus er en vinner som fullt ut oppfyller de kriterier som ligger til grunn for Lambdaprisen. Bedriftens siste konsept ISOBO Aktiv-hus er en ny type lavenergihus som er mer miljøvennlig, har bedre inneklima og lavere oppvarmingskostnader. Dette innebærer at Aktiv-huset oppfyller passivhusstandarden til energibruk med god margin, legger han til.

- Det er jo en kjent sak at det er knyttet visse utfordringer til både inneklima, lufting og lys når det gjelder vanlige passivhus. Jadarhus har sammen med ulike produsenter tatt opp hansken og utviklet nyskapende løsninger som har gitt svært positive resultater. Slike initiativ er noe vi i IPF også merker oss, sier Wæringsaasen.

- Vi er svært stolte
Daglig leder Kjell Inge Ree hos Jadarhus forteller at bedriften er svært stolt over å bli tildelt Lambdaprisen. - Vi har jobbet målbevisst innen dette området helt siden 2003, og at dette nå blir lagt merke i form av en pris, som de store isolasjonsprodusentene står bak, er svært hyggelig, sier han.

Ree forteller videre at Jadarhus bevisst har satset på forskning og utvikling i forbindelse med nye løsninger for passivhus og lavenergihus. Han legger heller ikke skjul på at det også har vært et ganske utfordrende marked å jobbe i. Ree ser imidlertid klare tegn på at dette nå er i ferd med å snu ferd, blant annet som følge av at nye standarder og krav etter hvert blir en realitet.

- Vi mener selv at denne satsingen har gitt oss et forsprang som kommer alle kundene våre til gode. Vår passivhuskompetanse er med på å øke kvaliteten på alle boligene vi bygger – uansett type. Vi er vel de eneste som for eksempel trykktester alle boligene vi leverer og det er tross alt over 80 % av dem som verken er passivhus eller lavenergiboliger, forteller en engasjert Ree.

Han håper og tror at Lambdaprisen også vil være en inspirasjonskilde til bedriftens og medarbeidernes videre positive utvikling.

- For vi har fortsatt mye upløyd mark foran oss, avslutter han.