Norconsult viser kjempeform

Norconsult leverer solid etter første halvår. Omsetningsvekst på 18 prosent og resultatgrad på 10 prosent.

Omsetningen i konsernet etter årets seks første måneder steg med 236 millioner til 1,55 milliarder kroner. Driftsresultatet endte på 154 millioner som representerer en driftsmargin på 10 prosent.

– Vi er godt fornøyde med utviklingen så langt i år. Gode resultater gir motivasjon, og økonomisk handlefrihet er avgjørende for å ha muskler til å videreutvikle selskapet i et marked i stadig endring. Norconsult har aldri vært i bedre forfatning, og vi har stor tro på å kunne hevde oss godt i konkurransen om nye spennende oppdrag i tiden som kommer, kommenterer adm. direktør John Nyheim.

Han opplyser at Norconsult tar mål av seg å være en ledende nordisk leverandør av kunnskapsbaserte tjenester, og som et ledd i denne strategien har selskapet forsterket sitt markedsinngrep i Sverige betydelig innenfor energiområdet/vannkraft.

– Vi er på klar fremmarsj i Sverige med en omsetning 1. halvår på 209 millioner norske kroner som representerer en omsetningsvekst på 44 prosent. Det er mange gode eksempler på effektivt samspill over landegrensene som gir lovende utsikter med hensyn på å bygge ytterligere konkurransekraft i tiden som kommer, avslutter Nyheim.