Ruukki Construction legger ned produksjonen i Fredrikstad

– Ruukki Construction øker konkurransekraften ved å bedre utnyttelsen av sine produksjonsanlegg. Dette vil dessverre medføre nedleggelse av produksjonen av bærende stålkonstruksjoner og gitterfagverk i Fredrikstad fra 2013.

– Nedleggingen vil berøre ca 25 ansatte. Ruukki fortsetter med en sterk tilstedeværelse i det norske markedet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Til sammen har Ruukki ca 250 ansatte i Norge. Ruukkis virksomhet i Norge er innenfor Metals og Construction. Salg og distribusjon av spesial- og standardstål er Metals virksomhet i Norge. Ruukki Construction har virksomheter innen ståltak til boliger, tak- og veggplater, infrastruktur og byggprosjekter. Enheten i Fredrikstad er en del av byggprosjektvirksomheten og hovedproduktet er bærende stålkonstruksjoner og gitterfagverk for enetasjes haller.

Etter at Ruukki kjøpte Skalles Mek Verksted i Fredrikstad i begynnelsen av 2009 ble det en betydelig nedgang i det norske byggmarkedet. Markedet har deretter ikke fullt kommet tilbake samtidig som konkurransen fra utlandet har økt kraftig. Ruukkis fabrikker i Litauen, Polen, Romania og Finland vil dekke produksjonsbehovet i Norge.

– Gjennom fullt ut å utnytte disse fabrikkene, vil virksomheten i Fredrikstad kunne få økt konkurransekraft og fortsette den positive utviklingen, heter det i meldingen.

Ruukki har stor tro på det norske markedet og satser på vekst og videreutvikling av byggprosjektvirksomheten med spesiell fokus på energieffektive løsninger.

– Funksjonene salg, design, konstruksjon, prosjektledelse og installasjon vil bli styrket. Nedleggelsen av produksjonen vil hverken påvirke våre leveranser, kvalitet eller service. Økt prosjektlederkompetanse muliggjør større og mer komplette leveranser. Disse inkluderer tak og vegg i prosjektene til et voksende antall nye og større kunder. Ruukki vil fortsatt å ha en sterk tilstedeværelse i det norske byggmarkedet med spesiell vekt på energieffektive løsninger sier Jan Erik Bergsrønning og John-Børge Halvorsen i Ruukki.