GK vant på Lerkendal

GK har vunnet kontrakten på Luftbehandling m/kjøling samt SD,- og Automatiseringsanlegg på nytt kontor, hotell og kongressenter på Lerkendal i Trondheim.

Ventilasjonsleveransen har en prosjektert luftmengde på 285.000 m3/h, fordelt på 62 stk. ventilasjonsaggregater. Automatikkleveransen omfatter integrering av alle VVS-anlegg og romkontroll med SD-anlegg.

Totalt vil prosjektet omfatte om lag 35 000 m² bygningsmasse. Hotelldelen blir 75 meter høy, 20 etasjer og blir bygget etter meget strenge miljøkrav. Prosjektets hotelldel skal tilfredsstille et energikrav på 50 kwh/m2/år. Enova har støttet prosjektet med 14 millioner.

Hotellet skal drives av nordens største hotellkjede, Scandic Hotels. 10 000 m² kontor er også en del av prosjektet. Kongressenteret vil ha kapasitet til 1800 personer. Etter mange måneder med tilbudsgivning og forhandlinger mellom HENT og GK ser man fram til å bygge et av de mest markante prosjektene i moderne tid i Trondheim. Hotellet vil komme som en viktig milepæl i utviklingen av energiriktig bygging og vil være et signalbygg i Trondheim.

Med oppstarten i juni 2012, er dermed en 24 måneder lang byggeprosess i gang. I juni 2014 vil det bli offisiell åpning av Trondheims nye landemerke.