Reidar Bjørhovde tildelt Charles Massonnet Award

Professor Reidar Bjørhovde er etter 40 år i Amerika en av de mest anerkjente kapasiteter innen stålkonstruksjoner.

Professor Reidar Bjørhovde tok imot den prestisjefulle utmerkelsen Charles Massonnet Award under en høytidelig seremoni på ECCS´ årlige konferanse i Lisboa 20. september. Utmerkelsen tildeles en vitenskapsmann som i meget høy grad har bidratt til utviklingen av stål i bygningsmessige konstruksjoner.

Bjørhovde er utdannet ved NTNU i Trondheim og etter det fire år ved Lehigh University i Pennsylvania.

I 1998 opprettet ECCS prisen "Charles Massonnet Award" for å anerkjenne en fremtredende vitenskapsmann som har bidratt med å fremme vitenskapelig og teknisk støtte til stålkonstruksjoner, og som har jobbet eller jobber i en teknisk komité i ECCS som et fullverdig medlem eller som er leder eller sekretær i en av de nevnte komiteer. "Charles Massonnet Award" er den mest betydningsfulle individuelle utmerkelsen i stålkonstruksjonsbransjen i Europa.

Professor Reidar Bjørhovde har en imponerende akademisk bakgrunn, inkludert to Ph.D. i området Civil Engineering, og en bemerkelsesverdig karriere som omfatter flere år som professor ved ulike universiteter i Nord-Amerika. Han har også vært direktør for Bjørhovde Group siden 1998.

Bjørhovde har også et spennende forskningsarbeide, som forfatter av mer enn 300 publiserte publikasjoner. Hans studie av søylestabilitet og pålitelighet var en internasjonal banebrytende studie som førte til det som nå er kjent som SSRC Column Curves.

Med et notorisk pensum og som en svært viktig bidragsyter for ECCS, var professor Reidar Bjørhovde, uten tvil, en verdig vinner av Charles Massonnet Award 2012.