Lambda er klar oddsfavoritt

Bookmakeren Betsson har satt opp odds på hvor Munch-museet vil havne, og Lambda-bygget i Bjørvika er favoritt.

- Vi er ganske sikre på at Munch-museet vil havne i Bjørvika til slutt. Årsaken er at Lambda- alternativet tar kortest tid å bygge, og vil ifølge utredningene gi flere besøkende til museet enn de andre alternativene, sier PR-manager Norge i Betsson, Mikael Mellqvist.

Etter at byrådet fikk overlevert utredningene av de andre alternative lokaliseringsalternativene til Munch-museet, har debatten blusset opp for fullt. Mens sentrum-Høyre byrådet ønsker å legge museet til Bjørvika, fortrekker Ap og SV Tøyen. Frp vil heller ha en opprustning av Nasjonalgalleriet på Tullinløkka. Kostnadene er nesten identiske, og man forventer nå lange forhandlinger utover høsten før en avgjørelse blir tatt.

Ifølge oddsene ser det lyst ut for de som er tilhengerne av å legge Munch-museet til Bjørvika. Med 1,85 i odds får man en gevinst på kun 85 kroner om man setter en hundrelapp på at det blir Lambda som trekker det lengste strået etter bystyrets behandling. Til sammenligning er oddsene for Tøyen på 2,50, men en løsning som innebærer Nasjonalgalleriet på Tullinløkka gir hele 4,00 ganger innsatsen i odds.

Et endelig vedtak er først ventet i november.