Birkenrekord for byggelaget

140 deltakere fra 60 bedrifter i byggenæringen stilte under fanen til Norcem/Leca/Byggeindustrien i Birkebeinerløpet på Lillehammer lørdag. Det er rekord.

- Vi er veldig fornøyde. Stigningstakten på løpet har vært god helt fra vi fikk vårt eget lag i Birkebeineren for fem år siden. Den første gangen var vi rundt 50, mens vi nå ligger på 140, sier Ragnar Sandin i Byggeindustrien.

Deltakerne som stiller for Norcem/Leca/Byggeindustrien er jevnt fordelt utover fire løp.  

- Vi ser at mange av de som stiller i løpet velger å kombinere deltakelsen med en familiehelg i Lillehammer-traktene. Det betyr at vi er godt representerte både i Birkebeinerløpet, Halv-Birken, Ungdomsbirken og Barnebirken, sier Sandin.

Alle deltakerne som stiller for byggenæringens eget lag, får tilbud om et varmt måltid etter løpet, samt bagetter og drikke. I tillegg er det busskyss tur/retur Gardermoen for de som ønsker det.

- Men nettopp fordi mange velger å ta med seg familien, er det litt færre som velger bussalternativet sammenlignet med ritt og renn, sier Sandin.

Med 140 deltakere på Leca/Norcem/Byggeindustrien-laget nærmer løpet seg nå ritt og renn i popularitet. Men fortsatt er det et lite stykke opp til rittet med sine totalt 350 byggenæringsdeltakere og ski med sine 200 utøvere.

Løpet er fortsatt lillebror blant de tre arrangementene. Sandin mener det derfor ikke er unaturlig at antall utøvere for samarbeidslaget, følger noenlunde samme kurve som det Birken selv har.

- Men vi er veldig fornøyd med at løpet ser ut til å ta seg godt opp blant byggenæringes bedrifter, sier Sandin.

Rundt 10 000 løpere i alle aldre stilte til start i Birkebeineren på lørdag.