Montører nede etter døgn i kurv over Nordfjord

Begge de to montørene som hadde tilbrakt over et døgn i en kurv i et kabelstrekk over Innvikfjorden innerst i Nordfjord, har firt seg ned fra kurven.

Den første av de to nedkjølte mennene brukte cirka 20 sekunder på å fire seg de 85 meterne ned til en Røde Kors-båt på fjorden. Han var nede i 12.30-tiden, og om lag 15 minutter senere hadde også kollegaen kommet seg trygt ned, skriver lokalavisa Firda.

Alle forsøk på å få de to montørene heist opp med helikopter mislyktes. Mannskaper fra Sunnmøre alpine redningsgruppe sto også klare til å forsøke å få montørene ned. Parallelt med redningsforsøk fra helikopter forberedte de seg på å ta seg ut til de to frosne mennene i en reservekurv.

De to montørene hadde helt siden tidlig mandag kveld sittet i den havarerte arbeidskurven.

Klokka var litt over 20 mandag kveld da HRS og politiet fikk melding om at to arbeidere satt i en kurv 200 meter over fjorden. Det viste seg etter hvert at riktig høyde var 85 meter.

Tekniske problemer førte til at kurven, som ikke er mer enn 1 meter bred og 1,5 meter lang, ved 18.30-tiden ble hengende fast på kabelstrekket mellom Stavenes og Agjeld i Stryn.

Kurven er ny, og Sogn og Fjordane Energi har foreløpig ingen forklaring på det som har skjedd.