Bygger hall med 2 200 tonn betong på rekordtid

Det nye industribygget til Einar Valde står klart tidlig i november. Kort byggetid og et godt samarbeid mellom to lokale hjørnesteinsbedrifter i Ålesund-området gjør at prosjektet gjennomføres på rekordtid.

Lagerhallen som krever nærmere 2 200 tonn betong har blitt bygget raskt etter et såkalt Spennhall-konsept.

En spennhall er en enkel konstruksjon av bærende, isolerte fasadeelementer og takelementer som danner en stiv skive. Bæresystemet har en bokskonstruksjon, og selve konstruksjonen gjør fundamenteringen svært enkel. 

Fundamentet legges samtidig som byggeelementene produseres.

- Vi har benyttet vårt Spennhall-konsept på det nye bygget til Einar Valde. Det har gått raskt, og selve monteringen er planlagt å ta bare 6 uker, sier prosjektleder Bent Vatnehol i Spenncon.

Et tett samarbeid mellom lokale bedrifter er viktig. Spenncon har ansvar for at arbeidet går etter planen fra start til slutt, mens Einar Valde transporterer elementene til industribygget selv. Kort leveringstid og robuste materialer gjør at lagerbygget vil holde i mange år fremover, og tåler ordentlig vestlandsvær.

- ­ ­­­ Ved tidligere prosjekter var vi nødt til å finne opp kruttet på nytt. Det må vi ikke når vi bruker Spenncon, sier daglig leder Rolf Inge Valde i Einar Valde AS.

- Einar Valde er en stor aktør på transportsiden som vi ofte benytter, avslutter Bent Vatnehol i Spenncon.