Imponert OL-mester

Adm. dir. Thomas Berger i H.C. Thauglands Trælastforretning perset med to timer i FredagsBirken. Jeg er imponert, sier OL-mester Eirik Verås Larsen.

H.C. Thauglands Trælastforretning stilte med et lag på 15 stykk under årets utgave av FredagsBirken. Med seg på laget hadde de Olympisk gullmedaljevinner Eirik Verås Larsen, som de sponset frem mot London OL.

Adm. dir. Thomas Berger er en av flere i Thaugland som har begynt å trene mye sykkel. Frem mot FredagsBirken har han hatt til sammen 170 timer på sykkelsetet. Det slo meget positivt ut på sluttiden.

- Jeg slo persen fra i fjor med to timer, sier Berger til Byggeindustrien.

Thaugland-sjefen forteller at han er en av flere på jobb som nå har begynt å kombinere trening med lavkarbodiett. Det har resultert i en vektnedgang på 12 kilo de ni siste ukene.

- Jeg kjørte hele rittet med to egg i magen, sier Berger.

Eirik Verås Larsen synes det er veldig bra at Berger har satt fokus på trening og kosthold i bedriften.

- Jeg er imponert over at han går i bresjen for et slikt opplegg og får med seg så mange på et ritt som dette, sier han.

Gullmedaljevinneren fra Athen og London synes turen mellom Rena og Lillehammer var tung. Sykling er nemlig noe han har drevet veldig lite med

- De første to timene var det tålig lett, men etter tre timer ble det veldig tungt og beina var helt ferdig. Da sykla Thomas litt i fra meg, forteller Verås Larsen.

Thomas Berger var faktisk nær ved å slå Verås Larsen under FredagsBirken, men en punktering mot slutten av rittet gjorde at Thaugland-sjefen til slutt syklet sammen med OL-mesteren over streken.

Sluttiden ble på 4.57.29

- Det var selvsagt en stor motivasjon for de ansatte og meg å få sykle sammen med Eirik, sier Berger.

Verås Larsen er glad han hadde muligheten til å stille opp for firmaet som sammen med Essve var hovedgrunnen til at han kunne satse for fullt mot London OL

- Vi har hatt et bra samarbeid. Jeg er kjempefornøyd og jeg tror også de føler de har fått noe til bake.

Hva betyr en olympisk gullmedalje for Thaugland?

- Det betyr selvsagt veldig mye. Vi valgte å sponse en enkelt idrettsutøver over fire år, så treffer man en som tar OL gull. Det er ganske utrolig. Eirik er veldig flink til å være med når vi spør han, men jeg hadde ikke trodd han ville være med på Birken, men han takket ja til det også og det er vi veldig glade for, avslutter Berger.