Skiltregler stopper for urmakerens klokke på Hamar

Når urmakeren må dekke til klokken på veggen, mener handelsstanden på Hamar at kommunens forsøk på å luke i skiltjungelen har gått for langt. Nå vil de gå i tog for skiltene sine.

I 101 år har Urmaker O. Johannesen solgt og reparert klokker. I snart 50 av disse årene har en opplyst klokke på veggen vist tydelig hvor byens eneste urmaker holder til, men det er nettopp lyset på klokken som nå skaper problemer, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Jeg har fått beskjed om at jeg ikke kan ha lysende reklame, og inntil det blir en nærmere avklaring, har jeg dekket til klokka. Det er riv ruskende galt om ikke en forretning skal ha lov til å fortelle at den er til, sier dagens innehaver, Steinar Lilleaker.

Han har blitt forespeilet dagbøter på 2.000 kroner dersom klokken blir hengende. Lilleaker har allerede fått signaler om at han er velkommen i en annen kommune og mener det snart må ringe noen bjeller på Hamar.

– Det er en bedrøvelig utvikling hvor forretninger gir opp. En by er en by og det må være lov å vise seg fram, sier urmakeren indignert.

Sentrumsforeningen i byen mener skiltreglene kommunen vedtok for to år siden, er for rigide. Nå tar de initiativ til et demonstrasjonstog.

Opposisjonspolitiker Pål-Jan Stokke (H) mener det er nødvendig å rydde i skiltjungelen, men har lite til overs for strenge straffer.

– Vi må innen rimelighetens grenser forsøke å spille på lag med de næringsdrivende i sentrum. Stive bøter er ikke riktig medisin, sier Stokke