Fra blogg til jobb i Statsbygg

Statsbyggs Summer Internship-blogg hadde i fjor over 5 000 treff. Karianne Røyrane og Vegar Bergum fulgte bloggen fast. I sommer skal studentene selv både jobbe og blogge for Statsbygg.

Summer internship - Statsbygg

Hvert år får rundt 15 til 30 studenter muligheten i Statsbygg gjennom Summer Internship. Programmet er en del av Statsbyggs profileringsarbeid. Grunntanken er å opprette kontakt med talentfulle studenter, samt rekruttere gode ambassadører for Statsbygg.

Studentene, som må ha mellom ett til tre år igjen av utdanningene sine, skal jobbe innenfor sine fagfelt, men samtidig få et innblikk i alle arbeidet til alle faggruppene som sitter hos Statsbygg. Summer Internship varer i seks uker, og studentene får noen ukers ferie i midten av programmet.

Programmet hadde i år over 400 søkere, et solid byks fra fjorårets 280 søkere. I tillegg søkte rundt 300 ordinære sommerjobber i Statsbygg-systemet.

 

 

– Jeg hadde ikke hørt om Summer Internship-programmet, og for meg ble bloggen en inngang til Statsbygg. Jeg ble overrasket over hvor mye studentene fikk være med på og alt ansvaret de fikk. Det trigget lysten til å søke, sier økonomistudenten Karianne Røyrane (22) fra Norges handelshøyskole.

Sammen med byggingeniørstudent Vegar Bergum (23) fra NTNU er hun blant de 36 studentene som ble plukket ut av bunken med over 400 søknader fra hele landet. I slutten av juni var det oppstart og frem til august skal studentene og Statsbygg bruke tiden til å bli bedre kjent med hverandre.

– Det er kjekt å få sjansen. Økonomer i Statsbygg kan jobbe innenfor mange ulike felt, og for meg som har tatt flere HR-fag, er det nyttig å få prøvd seg i HR-avdelingen og se om det er noe som kan passe meg, sier Røyrane.

Vegar Bergum var også en ivrig leser av bloggen som fjorårspraktikanten Cecilie Ellila Kristiansen skrev.

– Det at studentene selv formidler hva de får jobbe med, gjør at informasjonen blir mer levende og troverdig enn den kanskje ellers ville vært. Det er en fin måte å nå ut til studenter på, mener Vegar Bergum.

Vil ha gode ambassadører
Nettopp det har vært noe av poenget med å satse på bloggplattformen.

– Vi må være der studentene er, enten det er i form av bedriftspresentasjoner ute på skolene eller på nett i sosiale medier. Dette er riktignok ett av de første forsøkene våre på denne type kommunikasjon, men når vi oppnår over 5000 bloggtreff – da ser vi at vi er på vei mot noe, sier HR-sjef Jan Ombudstvedt i Statsbygg.
Bloggsuksessen fra i fjor blir videreført i nesten samme form i år. Men denne gangen skal enda flere bidra som bloggere – blant dem Bergum og Røyrane.

– Attraktiv arbeidsgiver
I seks sommeruker skal Bergum og Røyrane, og 34 andre utvalgte studenter, jobbe for Statsbygg. Det ser de på som en kjempemulighet til å få en fot innefor hos en attraktiv arbeidsgiver.

– Jeg ønsket meg til Statsbygg fordi de jobber med noen av de største og aller mest spennende byggeprosjektene i Norge. Dette er en glimrende læringsmulighet, og gleder meg til å komme meg ut på byggeplass og høste erfaringer, sier Vegar Bergum som har spesialisert seg på byggeledelse. I løpet av sommeren skal jobbe på Oslo Fengsel som assistent til prosjektlederen.

– Men samtidig som studentene blir kastet ut i prosjekt og oppgaver innen fagfeltene de studerer, ønsker vi at de skal bli kjent med hele organisasjonen. Statsbygg jobber bredt med både bygging, forvaltning og rådgivning, og hele dette spekteret ønsker vi å vise frem med programmet, sier Ombudstvedt, og legger til at også læringsverdien er stor for Statsbygg.

– Vi merker at studentene tilfører oss energi. Vi lærer hvilke forventninger unge arbeidstakere har til oss, vi får tilført ny kunnskap og vi får også gjort viktig arbeid i løpet av de sommerukene programmet varer, sier Ombudstvedt.

Studentenes hverdag kan du følge på denne bloggen.