Storbrann i Drammen

En eldre trebygning med flere leiligheter i Drammen sentrum, ble totalskadd i en brann natt til onsdag. Åtte personer ble sendt til sykehus og 22 personer ble evakuert.

– Åtte personer, blant dem en gravid kvinne ble sendt til sykehus eller legevakt for behandling av røykskader. En av de åtte, en kvinne, er innlagt på sykehus for observasjon, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Bygningen som brant ligger rett under E18-broen som går gjennom Drammen, men det ble aldri nødvendig å stenge veien. Brannen var synlig fra store deler av Drammen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 1.20. Politiet mener alle som bodde i bygningen er reddet ut. Brannvesenet fikk kontroll over flammene ved 3-tiden, vel halvannen time etter at brannen ble meldt.

– Tolv personer ble evakuert fra huset. I tillegg ble ti personer evakuert fra nabobygningen. Det var en stund fare for spredning. Slokkearbeidet vil pågå utover morgenen og formiddagen onsdag. Huset som brant er totalskadd, sier operasjonslederen.

Det er folkeregistrert 16 personer i bygningen som brant. Røykdykkere fra brannvesenet gikk gjennom huset før slokkearbeidet startet, opplyser politiet.

Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, men politiet har så langt ikke mistanke om at brannen er påsatt.