Spår økt boligprisvekst

Boligprisene her i landet holdt seg uendret fra mai til juni. Samtidig er eiendomsmeglernes prognose for årlig vekst økt fra 4-6 til 7-8 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris hittil i år er 29.500 kroner, en økning på 7,6 prosent fra samme periode i fjor, viser tallene fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

– Prisutviklingen i juni var som forventet, men når vi vurderer første halvår 2012 under ett, har prisveksten vært høyere enn vi la til grunn ved starten av året. Eff har derfor revidert prognosen for året på 4-6 prosent opp til 7-8 prosent, forteller nestleder Leif J. Laugen i Eff

OBOS-prisene steg med 0,3 prosent i juni i år. Siden juni i fjor har prisene steget med 9,9 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i OBOS-tilknyttede borettslag i juni var 40 184 kroner. Kvadratmeterprisen er dermed 0,3 prosent høyere enn i mai i år og 9,9 prosent høyere enn i juni i fjor.

– Tallene viser at prisene har flatet litt ut og stabilisert seg på et høyt nivå, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

– Det er ingenting som tyder på at det høye prisnivået ikke skal vedvare. Det bygges fortsatt for få boliger i Oslo-området til å møte etterspørselen i markedet, sier Mæland.