Petter Eikens nye liv

Den tidligere norske Skanska-sjefen Petter Eiken (57) er i ferd med å etablere en levevei som styregrossist.

Han går inn som styreleder i anleggsentreprenørene Kaare Mortensen og Norsk Jernbanedrift samt i den tekniske entreprenøren Totaltek. Han er også blitt styremedlem i Gassnova som er statens foretak for CO2-håndtering samt i rådgiverselskapet Aase Byggadministrasjon.

– Dette betyr at jeg er i ferd med å lage meg en levevei ut fra egne erfaringer fra byggenæringen. Nå er det ikke snakk om å være operativ leder for et foretak hvor all tid går med til dette. Nå deler jeg opp mitt yrkesaktive liv i styre- og rådgiverposisjoner. Det kan bli mer, kommenterer Petter Eiken.

Eiken er nå tydelig på at han at han har jobbet alt for mye over 20 år i Veidekke og Skanska. Ett av årene i Skanska telte han 200 flyreiser.

– Jeg har ikke lyst til å bli Spania-pensjonist for tidlig. Det jeg nå prøver på er å få til et liv med større fleksibilitet hvor jeg samtidig oppnår mer tid til familie og privatliv. Men jeg er også opptatt av å gjøre noe som er gøy. Jeg har vært viseadministrerende i ett av verdens største byggforetak, og har ikke behov for å sette flere pokaler på peishylla. Jobben skal være lystbetont og gi nok inntekter til at jeg blir stimulert til innsats, forteller Eiken.

Du kan lese mer om Petter Eikens nye liv og hvilken kommentar han har til ledige toppjobber i byggenæringen, i Byggeindustrien nr. 10 som kommer ut 28. juni.