Positive tilbakemeldinger fra betongkonferanse

Den første kongressen om bestandighet (ICDC) ble avsluttet i Trondheim i torsdag.

Konferansen er en videreføring av CANMET/ACI sin konferanseserie "Durability of Concrete" som ble avsluttet i 2006. Den neste 2nd ICDC vil bli holdt i New Delhi, India, november 2014 (følg med på www.icdc2014.com) og planen er å avholde en ICDC hvert tredje år deretter samtidig som den flyttes fra kontinent til kontinent. Til tross for dette vil hovedarrangør hele tiden være TEKNA v/ Norsk Betongforening i samarbeid med SINTEF/NTNU. Det er også innstiftet en ny "Mohan Malhotra Concrete Durability Award" som skal gis til en person som har gjort en betydelig innsats innen temaet "bestandighet av betong". Årets pris ble overrakt Doug Hooton fra Toronto, Canada, under konferansens bankett onsdag kveld.

Leder av organisasjonskomiteen, Harald Justnes, sier seg veldig godt fornøyd med det høye faglige nivået for de ca 140 presentasjonene som ble fremført, og spesielt ved at det var delegater fra hele 42 land fra alle kontinenter, hvilket lover godt for fremtidig suksess for ICDC.

Deltakerne har kommet med mange positive tilbakemeldinger på det faglige innholdet på konferanse og ikke minst hvor godt konferansen var planlagt og gjennomført. De skrøt også av det nye hotellet, Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Med denne konferansen har Norsk Betongforening sammen med Sintef og NTNU bidratt til at betongmiljøet har knyttet nye kontakter mot det internasjonale betongmiljøet.

Les mer om konferansen i Trondheim her