Slik blir nye Folkets hus

Ratio arkitekter vant arkitektkonkurranse i Trondheim med prosjektet «Supernova».

Ratio arkitekter, som gikk til topps i Arbeidernes Økonomiske fellesorganisasjons (AØF) arkitektkonkurranse, har ambisjoner om at Folkets Hus skal bli Trondheims nye blikkfang. Det skriver Adressa.no.

- Det morsomste som finnes er å få beskjed om at man har vunnet en slik konkurranse. Det er kjempehyggelig, og det er viktig med tanke på oppdrag for oss, og med tanke på at vi får lov til å være med å tegne om en så viktig bygning for Trondheim, sier arkitekt og partner i Ratio arkitekter, Sverre Svendsen til adressa.no.

Det var 19 arkitektteam påmeldt i konkurransen, men etter flere intervjurunder sto kun tre team igjen. Mandag ble Ratio arktitekter ble offentliggjort som vinnerne av en jury bestående av fagpersoner oppnevnt av Norske arkitekters Landsforbund og av styret i Folkets Hus.

- Det har vært en utfordrende oppgave for arkitektene fordi Folkets Hus har gått gjennom så mange ombygninger og endringer at bygningen fremstår som utydelig, uoversiktlig og vanskelig å ta seg frem i. «Supernova» skal gjøre bygningen lett å finne frem i, sier jurymedlem og arkitekt, Nina Kielland til adressa.no.

For å beholde det historiske aspektet, skriver Adressa at arkitekten ønsker å rehabilitere det karakteristiske funkishuset og gi inngangen på hjørnet tilbake sin opprinnelige funksjon som kinoinngang. Et påbygg på taket vil derimot ha et helt annet, moderne uttrykk.