Omkom da trailer og personbil kolliderte på E6

Én person omkom da en personbil og en trailer kolliderte på E6 i Brumunddal fredag kveld. Begge kjøretøyene ble liggende brennende i en elv etter ulykken.

Etter at dykkere hadde søkt i elva i flere timer, opplyste politiet natt til lørdag at en ung mann var funnet omkommet i bilen.

Føreren av vogntoget ble reddet ut av elva om lag en time etter ulykken, skriver avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Han fikk bare lettere skader og ble innlagt på sykehuset i Hamar.

Politiet var lenge usikre på om det hadde vært flere personer i bilen, men ingen flere ble funnet av dykkerne som fortsatte søket utover natten.

– Det er ikke noe som tyder på at flere var involvert i ulykken, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Hedmark politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Flom og dårlig sikt i vannet gjorde søket i elva Brumunda vanskelig. En kran og en redningsbil fra Viking ble sendt til ulykkesstedet, og begge kjøretøyene ble etter hvert heist på land.

Vogntoget skal ha tatt med seg rundt 70 meter av autovernet da det braste ut av veien og havnet i elva, som ligger seks-sju meter lavere. Her ble traileren liggende i vannet med hjulene i været. Ifølge folk på stedet var det nærmest utrolig at ikke føreren fikk større skader, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Meldingen om ulykken kom klokken 21.53. Politiet tror personbilen kom over i feil kjørefelt før sammenstøtet og at føreren av traileren forsøkte å styre unna.

E6 er fortsatt stengt for trafikk ved ulykkesstedet, men politiet håper å åpne det ene kjørefeltet i løpet av formiddagen. (©NTB)