Norge setter standard

– Det er flott å se at Norge bekreftet engasjementet sitt med hensyn til klimamålene for 2020, sier Andreas Bure, Kingspans regiondirektør for Norden, i en kommentar i forbindelse med den nylig fremlagte Klimameldingen.

2020-målet søkes i første omgang nådd ved å redusere energibehovet i både nye og eksisterende bygninger gjennom forbedret lufttetthet og termisk ytelse, sammen med energieffektivitetsforbedringer. Videre vil man satse på fortsatt utnyttelse av eksisterende og utvikling av ny teknologi innen fornybar energi.

– I en økonomisk krevende situasjon er dette modig av statsminister Jens Stoltenberg, både med hensyn til bredde, målestokk og timing, uttaler Bure.

– Vi har nå et veikart til en ekte lavkarbon-økonomi, og byggesektoren vil spille en sentral rolle i å realisere denne muligheten, legger han til.

– Opprettelsen av et klima- og energifond varsler om en proaktiv agenda fra regjeringens side til å stimulere til nye lavutslippteknologier. Disse løsningene vil utvikle seg de neste årene, men noen er allerede tilgjengelige, mener han.

Kingspan er en global produsent av IPN- og PIR-baserte isolasjonsmaterialer.

– Størstedelen av vårt sortiment oppfyller allerede bygningsstandarder for passivhus, fortsetter Bure.

– Vi ser fram til å se detaljene i regjeringens handlingsplan for energieffektivitet, avslutter han.