Skandinavias største arkitektfirma til Norge

Arkitektfirmaet White etablerer eget prosjektkontor i Oslo.

– Vi vil være der våre kunder er. Hvert eneste prosjekt vi har hatt i Norge har resultert i nye oppdrag, sier kontorsjef Johan Lundin i en pressemelding.

Han er ansvarlig for etableringen av det nye Norges-kontoret.

Ifølge White selv, er de opptatt av å involvere alle fra oppdragsgivere til brukere er i tett dialog med hverandre under byggeprosessen. Konsepet skal ha bidratt til flere prisbelønte prosjekter og gitt White erfaring fra store internasjonale oppdrag.

– Å bli store er ikke noe mål i seg selv for oss, men det er en forutsetning for å være ledende i vår bransje og å kunne levere de beste løsningene for våre kunder, sier adm.dir. Monica von Schmalense i White arkitekter AB.

I Oslo har White etablert seg i Møllergata i et kontorfellesskap med blant andre arkitektene Ghillardi+Hellsten og Florian Kosh. Blant prosjektene White arbeider med i Norge er Bråtejordet ungdomsskole i Skedsmo, Frognbadet i Drøbak og innredning av Kuben yrkesarena i Oslo.

– Vi har også et spennende byfornyelsesprosjekt i Sandnes som vi gjerne vil være med å konkurrere om. Her samarbeider vi med våre kolleger, Ghillardi+Hellsten arkitekter, sier Jenny Mäki, arkitekt og leder for Oslo-kontoret.

I Norge har White vært ansvarlig for blant annet Kongseik ungdomsskole og Presterød ungdomsskole i Tønsberg, Færder videregående skole, også i Tønsberg (klar 2013), i tillegg til omsorgsboliger, barnehager og boliger.