Vil lage energihåndbok

Lavenergiprogrammet vil lage håndbok i energieffektivisering for utførende.

Ifølge Lavenergiprogrammet er tanken å utvikle en praktisk håndbok eller applikasjon for smarttelefoner for håndverkere og andre som er i nær kontakt med boligeiere i forbindelse med rehabilitering av boliger.

Det er stort energisparepotensial i eksisterende bygningsmasse, og det er mest å spare i boligmarkedet. For å få gjennomført tiltak i boligene er det viktig at de som er i kontakt med boligeiere i forbindelse med rehabiliteringstiltak, har god kunnskap om hvordan gode og trygge energitiltak skal gjennomføres og kan selge inn disse løsningene til kunden.

For å bidra til dette ønsker Lavenergiprogrammet å utvikle en håndbok eller applikasjon for smarttelefoner på rehabilitering av eksisterende boliger. Formålet er å gi et verktøy til små og mellomstore håndverkerfirmaer som i møte med boligeiere kan gi en rask oversikt over aktuelle tiltak og gi dem gode argumenter for energieffektivisering i en salgssituasjon.

Lavenergiprogrammet har søkt penger for å få gjennomført prosjektet, men det trengs ytterligere finansering.

- Vi ønsker derfor å få med oss aktører som er i tett kontakt med den utførende delen av byggenæringen, til å bli med inn i prosjektet, sier Lavenergiprogrammets Guro Hauge i en pressemelding.

Hun oppfordrer interresserte til å ta kontakt så fort som mulig.

- Vi ønsker å invitere til et samarbeid om utvikling av en håndbok og måten vi best kan få distribuert kunnskapen ut i næringen på. Målet er å få til et så godt og brukervennlig produkt som mulig for byggenæringen.