Ø.M. Fjeld kjøper Wito AS

Ø.M. Fjeld AS har inngått en intensjonsavtale med Tom Wiggo Bjerknes/TOWI Holding AS om kjøp av 70 prosent av aksjene i entreprenørfirmaet Wito AS.

Wito har hovedkontor på Skotterud i Eidskog og omsatte i 2011 for ca. 85 mill. kr. De siste årene har selskapet vært igjennom en sterk vekst fra en omsetning på 30 mill. kr. i 2007. Wito har ca. 40 ansatte og har sitt primære markedsområde i Kongsvingerregionen og på Romerike, men har også hatt flere prosjekter i Oslo-markedet. I tillegg til nybyggprosjekter har selskapet en solid posisjon innenfor rehabiliterings- og vedlikeholdsmarkedet.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått med oss Wito på laget, sier Kjell Bjarte Kvinge, administrerende direktør i Ø.M. Fjeld AS.

– Wito har både kompetanse og markedskontakt som vil være med på å gi oss et løft i vår videre utvikling. Spesielt ser vi store muligheter i å videreutvikle Wito som en solid kompetansebedrift i det stadig voksende rehabiliterings- og vedlikeholdsmarkedet.

– Vi er imponert over den veksten som Wito har vært igjennom de siste årene og har stor tro på at selskapet skal stabilisere seg på et omsetningsnivå i størrelsesorden 100 mill. kr. ila. de neste 2 - 3 årene, Kvinge til.

– Gjennom å få inn en solid og langsiktig eier som Ø.M. Fjeld vil Wito bli ytterligere styrket som grunnlag for videre utvikling og vekst, sier styreformann og eier Tom Wiggo Bjerknes i Wito AS.

– Vi er nå kommet til et steg i utviklingen av selskapet hvor det er riktig å få inn en strategisk eier som blant annet kan tilføre oss kompetanse og ressurser på den strukturelle siden. Samtalene i vinter og vår har også vist at det er en gjensidig respekt for hverandres kompetanse og kultur, noe som er en helt grunnleggende forutsetning for å få til et godt samspill og skape vinn/vinn situasjoner for begge selskapene, avslutter Bjerknes.

Det skal nå gjennomføres en due diligence-prosess som forventes å være sluttført til sommeren. Formell overdragelse av aksjene er satt til 1. september 2012.