OL-stadion i London åpnet

Flere enn 40.000 tilskuere var på plass da Londons OL-stadion ble offisielt innviet lørdag. Det skjedde nøyaktig 2012 timer før sommerlekene starter.

Som avslutning på en kveld med musikk, underholdning og uhøytidelige idrettskonkurranser skjøt paralympicsvinneren Danielle Brown piler mot bevegelige mål for å finne navnet på barnet som skulle få æren av å åpne stadion.

9-årige Niamh Clarke-Willis, som bor i Hackney og kan se OL-stadion fra hjemmet sitt, ble den heldige som sammen med OL-sjef Sebastian Coe trykket på en knapp og slapp fri tusenvis av hvite ballonger som steg mot nattehimmelen.

– Det er nesten ikke til å tro at vi nå åpner stadion. Jeg er takknemlig overfor hver av dere som har møtt opp for å hjelpe oss å feire dette historiske øyeblikket. De sju siste årene har fløyet forbi, men dette er bare starten, sa Coe.

Tidligere på dagen ble stadion benyttet til det britiske universitetsmesterskapet i friidrett. Den første som vant et løp på stadion var den irske hekkeløperen Justine Kinney.