Gode tider for arkitektene

Norske arkitektselskaper flyter på en medgangsbølge og en rekke av de store selskapene leverer svært gode tall for 2011.

Det melder Finansavisen. De viser til blant andre Niels Torp Arkitekter som økte driftsinntektene fra 59,6 millioner kroner i 2010 til 65,1 millioner kroner i 2011. Driftsresultatet endte på 11,3 mot 6,8 året før, mens resultatet etter skatt endte på 4,8 millioner, 1,8 millioner mer enn i 2010.

- Hvorfor gikk det så bra i fjor? Jeg tror det startet med seieren i konkurransen om Statoils kontor i Bergen. Etter det tror jeg vi har vunnet alle konkurransene vi har deltatt i. Det hjelper for hele kontoret. Det skaper en fin stemning, sier arkitekt Niels Torp til Finansavisen.

Avisen trekker også frem flere andre av de store arkitektkontorene som leverer bra i 2011. Snøhetta. som har hatt noen tøffe år med minus, klarte å snu trenden i fjor.

- Tallene er ikke helt klare ennå, men vi går i pluss i 2011. 2012 har også startet veldig bra, så det ser positivt ut, sier partner Kjetil T. Thorsen i Snøhetta til avisen.

Også Link arkitektur hadde et godt år i Norge i 2011. Den norske delen av selskapet hadde et driftsresultat på 20 millioner kroner og et resultat før skatt på 6,5 millioner kroner.

Gründerne bak Narud Stokke Wiigs to selskaper kunne også glede seg over tidenes beste år siden starten for 33 år siden. Til sammen hadde de to selskapene rundt 30 millioner kroner i driftsresultat av en omsetning på til sammen 195 millioner kroner. Marginen er på rundt 15 prosent i begge selskapene.