Svake resultater fra Norsk Hydro

Hydro fikk et resultat på 585 millioner kroner i første kvartal, ned fra 5,15 milliarder kroner i samme periode året før.

Fakta om Hydros resultat

Nøkkeltall fra Hydros resultat for første kvartal i 2012, med tall for første kvartal 2011 i parentes:

* Driftsinntekter: 21,748 milliarder kroner (21,138 milliarder kroner)

* Driftsresultat: 557 millioner kroner (1,448 milliarder kroner)

* Resultat før skatt: 585 millioner kroner (5,15 milliarder kroner)

Det er lavere aluminiumspriser og fortsatt svake markeder, især i Europa, som bidrar til svake tall fra Hydro i årets første kvartal.

– Fortsatt svak etterspørsel og lave aluminiumspriser har hatt negativ effekt på resultatene for første kvartal. Vi vil fortsette vårt omstruktureringsarbeid, redusere kostnader og ta de grepene som er nødvendige for å holde stø kurs, forsikrer Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Selv i 2010, som var et vanskelig år for selskapet, leverte Hydro bedre kvartalstall enn årets første. Resultatet for fjerde kvartal i 2010 var på 588 millioner kroner.

Tross et dårlig overordnet resultat, leverer Hydros energivirksomhet solide tall, i tillegg til en rekordhøy kraftproduksjon.

– Avhengig av den videre makroøkonomiske utviklingen i Europa, forventer vi en global vekst i etterspørselen etter aluminium på tre prosent utenfor Kina i 2012, sier Brandtzæg.