Årets designpris gikk til hyttedesigner

Landets gjeveste pris for industridesign gikk i år til Ole Petter Wullum for utvikling av en nytt konsept for hytte- og fritidsboliger.

Prisen ble delt ut under klimakonferansen Technoport 2012.

Wullums Småhus-prosjekt utviklet for Rindalshytter AS er modulbasert slik at man selv kan sette sammen et hyttetun bestående av ett eller flere småhus.

Prisen er på 150.000 kroner og er innstiftet av Institutt for Produktdesign ved NTNU og foreningen Norske Industridesignere.

Under prisutdelingen tirsdag kveld ble også den første Gunnerusprisen for bærekraftig utvikling delt ut. Prisvinneren er den indiske biologen Kamal Bawa ved University of Massachusetts

Prisen er på 1 million kroner og deles ut Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab i samarbeid med SpareBank1 og Foreningen Technoport. De omtaler prisen som «verdens første større internasjonale pris for forskning på bærekraft».

Kamal Bawa får prisen blant annet for sitt pionerarbeid innen populasjonsbiologi i regnskogområder.

Silje Rabben og Kaliber Industrial Design fikk prisen «Young Innovation Award» for utvikling av ny teknologi for opprydding av oljesøl, mens Statoils forskerpris for 2012 ble tildelt Eric Cayeux for arbeid innen automatisert boring.