Eid Elektro overtar Tavlebygger1

Eid Elektro AS på Nordfjordeid, har kjøpt Tavlebygger1 As i Bergen.

– Kjøpet er strategisk rett for oss med tanke på vår satsing på tavlebygging, sier avdelingsleder Tore Hjelle i Eid Elektro. Tavlebygger1 sin virksomhet passer godt inn i Eid Elektro og det styrker selskapet å få en egen avdeling i Bergen.

Eid Elektro har hatt en svært positiv utvikling de siste årene, både omsetningsmessig og resultatmessig. Bygging av elektro- og automasjonstavler har vært hovedsatsingen. Fra å være en vanlig elektrikervirksomhet med tradisjonell installasjon la selskapet om sin virksomhet for noen år siden. Firmaet, som ble etablert i 1980, har i dag 38 ansatte og skal nå i gang med å øke bemanningen i avdeling Bergen.

- Vi så viktigheten av å tenke strategisk i forhold til hvordan Eid Elektro kunne vokse og styrke sin posisjon. Satsing på tavlebygging og automasjon har skapt vekst og lønnsomhet. Eid Elektro bygger nå tavler til vei- og tunnelanlegg, offentlige bygg, næringsbygg, industribygg, kjøpesenter og offshore-installasjoner. Vi leverer over hele landet, og vår største utfordring er å få tak i nok kvalifiserte folk. Vi har ikke ren vekst i seg selv om målsetting, men det å levere gode tekniske og kundetilpassede løsninger og bli kjent for kvalitet på det vi leverer. Og å få sunn økonomi i selskapet. Dette har vi lykkes med. Tavlebygger1 er en aktør som har jobber ut i fra samme filosofi som oss, samme målsetting som oss og med samme satsingsområde som oss. Det er derfor helt naturlig for oss å kjøpe opp den bedriften, uttaler Hjelle.

Tavlebygger1 skifter nå navn til Eid Elektro avd. Bergen, men virksomheten holder ellers fram som tidligere.

- Vi er glade for at Eid elektro har kjøpt oss opp, sier Trude Bakkely i Tavlebygger1. – Vi var på jakt etter en samarbeidspartner, og når Eid Elektro dukket opp som interessent var valget enkelt. Eid Elektro er en stor aktør innen tavlebygging, de er en kjent aktør i bransjen og med et godt renomme i markedet. De ansatte i selskapet er glade for denne løsningen og å bli en del av Eid Elektro.

Både Eid Elektro AS og Tavlebygger1 AS er medlem i Eaton eXpert nettverk. Dette er et nettverk av profesjonelle tavlebyggere som bidrar til at det blir mer rasjonelle løsninger og betre kvalitet for kundene.

- Eid Elektro skal fortsatt ha sitt hovedkontor på Nordfjordeid. Det har etter hvert blitt et sterkt og faglig svært kompetent automasjonsmiljø på Nordfjordeid med godt over hundre arbeidsplasser knyttet til dette fagområdet. Selv om det er konkurranse mellom aktørene her er det bra både i forhold til utviklingen av bedriften og i forhold til rekruttering. Men det er en utfordring med rekruttering av fagfolk. Ved å overta Tavlebygger1 og få en avdeling i Bergen får vi både organisk vekst med kunder og omsetning, og vi blir fysisk etablert i et interessant område for å rekruttere inn flere fagfolk. Eid Elektro har ambisjoner om videre vekst. Skal vi følge opp suksessen vi har hatt de siste årene må vi både utvikle oss som organisasjon og styrke oss på de områdene vi er gode, samt se nye muligheter når disse dukker opp, sier avdelingsleder Tore Hjelle i Eid Elektro AS.