Univern overtas av svenske Grolls

En av Norges største leverandører av personlig verneutstyr og arbeidsklær, Univern overtas av svenske Grolls. Univern har 11 butikker og 100 forhandler i Norge.

I tillegg til egne merkevarer, fører konsernet europeiske merkenavn innen personligverneutstyr. Univern har en årsomsetning på ca 200 millioner kroner. Selskapet har hovedkontor på Skedsmokorset nord for Oslo. Den nåværende ledelsen i Univern vil fortsette i selskapet, og hovedeierne daglig leder Dag Olavson og salgsdirektør Per Olavson i Univern går inn på eiersiden i Grolls.

– Grolls, som eier og utvikler av det sterke svenske varemerke Björnkläder, kommer til å bli en god eier for Univern og kan hjelpe oss i vår videre ekspansjon i Norge, sier daglig leder Dag Olavson i Univern.

Grolls har 28 spesialbutikker for yrkesklær og verneutstyr i Sverige, en i Finland og en i Estland. Parallelt med overtakelsen av Univern åpner Grolls en ny butikk i Åbo Finland 16. April og i løpet av året kommer to nye butikker i Sverige, hvorav en i Växjö og en i Uppsala.

– Univern er det største selskapet i sin kategori i Norge og har en forretningsmodell som stemmer godt overens med Grolls forretningsidé. Overtakelsen bekrefter vår visjon om å være den ledende butikkjeden i Norden innen yrkesklær og personlig verneutstyr, sier adm. direktør Hans Janzon i Grolls.

Oppkjøpet av Grolls er et ledd i den strategiske planen for ekspansjon som eierselskapet Litorina Kapital la for Grolls i fjor da selskapet byttet navn fra Björnkläder til Grolls. Omsetningen for konsernet vil øke fra 540 til nærmer 750 millioner norske kroner.