Tilrettelegger for testing av marin energiproduksjon

Enova og Marin Energi Testsenter AS (METCentre) har inngått en samarbeidsavtale der målet er å tilrettelegge for å øke teknologiutvikling innen marin fornybar energiproduksjon i Norge.

I en pressemelding beskriver Enova avtalen som et "viktig skritt for tilrettelegging for testing av marin energiproduksjon i Norge".

- Vi ønsker å tilrettelegge for gjennomføring av fullskala testing av ny teknologi i Norge både for norske og utenlandske teknologiutviklere. Enova finansierer inntil 50 prosent av investerings- kostnadene ved en fullskala testing, sier områdeleder for ny teknologi, Rune Holmen i Enova i pressemeldingen.

Partene skal samarbeide om å gjøre mulighetene for gjennomføring av fullskala testing i Norge av teknologi for marin energiproduksjon bedre kjent.

METCentre opplever interesse fra utenlandske selskap og håper deres tilbud kan lokke flere internasjonale aktører til Norge.

- METCentre kan tilby konsesjoner, infrastruktur, data og driftstjenester i forbindelse med uttesting av ny teknologi innenfor marin energiproduksjon, sier daglig leder Arvid Nesse fra METCentre.

Om METCentre
Marin Energi Testsenter AS opererer et testsenter for marin fornybar energi med hovedvekt på flytende offshore vindinstallasjoner. Testsenteret er samlokalisert med Hywind, og har et samarbeid med Statoil omkring infrastruktur.

Testsenteret tilbyr infrastruktur, konsesjoner og tjenester for testing av flytende offshore vindinstallasjoner. Testsenteret er lokalisert på Karmøy i Rogaland fylke.

METCentre har som mål å bli foretrukket testsenter innenfor flytende offshore vind internasjonalt. Videre har METCentre et mål om å tilrettelegge for økt forskningsaktivitet innen marin fornybar energi.