Bedrer strømforsyningen i Sør-Norge

Statnett har fått konsesjon til oppgradering og ombygging av kraftledningen mellom Kristiansand transformatorstasjon og Bamble.

Spenningsoppgraderingen fra 300 til 420 kV er en del av Statnetts planer om å forsterke nettet mellom fylkene og Grenland.

– Gjennom denne oppgraderingen oppnår vi bedre forsyningssikkerhet og tilrettelegger for ny kraftproduksjon, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (SP).

Konsesjonen innebærer også en utvidelse av Arendal transformatorstasjon i Froland og en mindre ombygging av Kristiansand transformatorstasjon i Vennesla.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mottok fire klager på vedtaket, som ble før årsskiftet oversendt Olje- og energidepartementet. Departementet har mandag vedtatt at klagene ikke tas til følge.

– Spenningsoppgradering av eksisterende kraftledninger gir større overføringskapasitet uten at ny kraftledning må bygges, noe som gir minimale naturinngrep. Fremover vil oppgradering av eksisterende ledningsnett være viktig for en optimal utnyttelse av sentralnettet i hele Norge, sier Borten Moe.