Havgul inn i Inspiria Science Center

Havgul har inngått partnerskap med Inspiria Science Center i Sarpsborg. Bakgrunnen for satsingen er bedriftens engasjement i vindkraftprosjekter i regionen.

- Vi ser på Inspiria, med sin satsning på skolene, som en viktig markedsplass for å kommunisere virkningene av vindkraft ved siden av andre energiformer, sier administrerende direktør Ketil Reed Aasgaard i Havgul Clean Energy AS i en pressemelding.

Et såkalt science center er et senter for viten og kunnskap utformet på en god pedagogisk måte.

- Vi synes det er viktig å bidra til å spre informasjon og fakta om både energiformen og teknologiutviklingen til de kommende generasjonene, sier Ketil Reed Aasgaard i pressemeldingen.

Havgul, som vurderer flere prosjekter i fylket, har valgt å bli partner til Inspiria og bidrar gjennom avtalen til drift og videreutvikling av senteret. Havgul vil også bruke Inspiria som møteplass for informasjon om sine prosjekter, samt etter hvert å bidra på utstillingssiden, for å vise frem utviklingen på ulike energiformer.

Osmund Ueland, arbeidende styreleder i Inspiria, er glad for at Havgul på denne måten bidrar til å gjøre Inspiria til en attraktiv møteplass.

- Vi har helt fra planleggingen av Inspiria valgt energi og miljø som to av senterets fokusområder, og vi har hatt et ønske om å vise frem ulike energiformer i senteret. En åpen kommunikasjon rundt positive og negative virkninger av de ulike energiformene for skolebarn, lærere og allmennheten, er en naturlig del av det kunnskapssamfunn vi ønsker å bidra til, sier Ueland.