Vellykket renovering av garasjen

Alle garasjer er forskjellige, og det kan være en utfordring å oppnå et pent resultat når garasjen skal renoveres og porten byttes ut. Hörmanns mener deres nye dekkplate er løsningen.

Mange ønsker å bytte garasjeport når de renoverer huset eller garasjen, men alle garasjer er forskjellige, og ofte kan det være nødvendig å tilpasse portløsningen noe for å få resultatet til å se bra ut. Leddporter fra Hörmann lar seg montere nesten overalt.

– Vi kan nå tilby et innfelt overfelt som dekker overgangen mellom det øverste portleddet og toppkarmen i garasjen. Dermed blir overgangen usynlig, og porten ser ut til å være spesialtilpasset til garasjen, forteller daglig leder Louis Vingen i Hörmann Norge.

Dekker glipen
Noen ganger kan det være nødvendig å montere porten lavere på grunn av bjelker eller rør. Da kan det oppstå en glipe mellom taket og portbladets overkant.

– I slike tilfeller vil det innfelte overfeltet skjule glipen. Overfeltet leveres i samme overflate og farge som portbladet. Dette skaper ikke bare et perfekt helhetsinntrykk av portbladet, men sørger også for at profilene alltid har samme høyde. Med leddporter fra Hörmann kan man dermed være trygg på at resultatet blir pent, og selv den mest spesielle garasjen vil få et harmonisk uttrykk, forteller Vingen.

Rehabiliteringsstørrelser
Overfeltet kan leveres i praktiske rehabiliteringsstørrelser som er utviklet spesielt for utskifting av gamle vippeporter. De er nøyaktig tilpasset vippeportenes standardmål, og passer dermed i de aller fleste tilfeller.

Hörmann tilbyr i tillegg karmkledning, overfelt og karmsett, noe som gir forhandleren mulighet til å utføre en estetisk rehabilitering av porten i utallige konstruksjonsmessige situasjoner.

– Ved løsninger fra andre produsenter ser man ofte selvlagde hjelpekonstruksjoner eller sidekarmer som ikke passer til portfargen og portoverflaten. Hörmann kan levere rammer og kledninger i alle portfargene og alle overflater. Dermed får den moderniserte garasjen et harmonisk og estetisk inntrykk, sier Vingen.

Rimelig løsning
Det innfelte overfeltet gir ofte også en kostnadsfordel. Ofte har eldre garasjer dimensjoner som ikke er vanlige i dag.

– I noen tilfeller passer standardstørrelsene og de nevnte rehabiliteringsstørrelsene ikke på millimeteren. Uten overfeltet ville det kanskje vært nødvendig å produsere en spesialstørrelse, noe som betyr høyere portpris. Det innfelte overfeltet gjør dermed montering av en standard- eller rehabiliteringsstørrelse fra Hörmann mulig, sier Vingen.