Regjeringen vil bygge ut gassfeltet Martin Linge

Regjeringen har godkjent utbygging av gassfeltet Martin Linge, tidligere kjent som Hild. Feltet skal drives med fornybar energi.

Utvinnbare reserver i feltet er anslått til 189 millioner fat oljeekvivalenter.

– Martin Linge-feltet ble funnet helt tilbake i 1978. Det er gledelig at det nå er modnet fram til en lønnsom utbygging, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

Utbyggingsplanen, som innebærer investeringer på til sammen om lag 26 milliarder kroner, sendes nå til Stortinget. Franske Total, som er operatør på feltet, skal drive det med kraft fra land fra Kollsnes.

– Martin Linge- feltet bygges ut med ren kraft fra land fra dag én. Elektrifiseringen skjer med ny og banebrytende teknologi og dette setter en ny miljøstandard for Nordsjøen. Vi er godt fornøyd med dette vedtaket, sier Kari Elisabeth Kaski, politisk rådgiver i ZERO.

Bransjeorganisasjonen Energi Norge er også tilfreds.

– Det er svært positivt at Total har valgt fornybar energi til drift av anlegget. Dette er et godt eksempel på hvordan vann- og vindkraft kan tas i bruk for å begrense utslipp av CO2, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Feltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer vest for Kollsnes i Hordaland. Foruten franske Total (51 prosent), er rettighetshaverne på utbyggingen Petoro (30 prosent) og Statoil (19 prosent).